Doorbraak in slepende moordzaak Tommie van der Burg (31) uit Best: twee verdachten opgepakt

17 mei 2016 om 11:40
nl
In het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg uit Best heeft de politie dinsdagochtend twee verdachten opgepakt. Het gaat om een 44-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Eindhoven. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 31-jarige Van der Burg, die vorig jaar werd doodgeschoten bij Hotel Van der Valk aan de Aalsterweg in Eindhoven.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het onderzoeksteam kwam de twee ‘dankzij intensief recherchewerk’ in de loop van vorig jaar op het spoor. Het gaat om bekenden van elkaar. De vrouw werd dinsdagochtend kort na acht uur opgepakt in Eindhoven.
[tweet:body:https://twitter.com/politieobzo/status/732472507064672256]De 44-jarige man werd op de Turnhoutsebaan in Goirle aangehouden door een arrestatieteam van de politie. De twee zitten vast voor verder onderzoek.
Langer op het oog"De politie had de twee verdachten al een tijd op de korrel", zegt de advocaat van van der Burg, Mark Nillesen.
ZIE OOK: Heftige bewakingsbeelden tonen hoe auto met daarin Tommie van der Burg wordt doorzeefd
DoorzoekingOok doorzocht de recherche twee bedrijfspanden in Best en een gebouw in Eindhoven. Bij de doorzoekingen kreeg de politie hulp van medewerkers van Defensie, die onder meer gespecialiseerd zijn in het zoeken naar verborgen ruimtes.[tweet:body:https://twitter.com/politieobzo/status/732577569065820160]Via Bureau Brabant en sociale media riep de politie regelmatig de hulp in van het publiek. De politie was onder meer op zoek naar informatie over een auto die bijna een jaar na de moord in beslag werd genomen. Ook zocht de politie mensen die Van der Burg op zondagavond 12 april hadden gezien in café ’t Borreluur in Eindhoven. Bij de recherche kwamen het afgelopen jaar meer dan dertig tips binnen. [YouTube:body:https://youtu.be/q5DzjYO7Mno]
Essentiële informatieIn april nam de politie in Tilburg een zwarte BMW in beslag in verband met het onderzoek naar de moord op Van der Burg. De bestuurster bleek geen verdachte en werd niet aangehouden.
Handel in grondstoffen synthetische drugsIn juni vorig jaar werd bekend dat Van der Burg in de xtc-handel zat. Hij was verdachte in een omvangrijk onderzoek naar de handel in grondstoffen voor synthetische drugs.
[YouTube:body:https://youtu.be/3wdoAMf4zpA][Tweet:https://twitter.com/politieobzo/status/732472767916834817]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.