Zussen openen eerste autogarage voor vrouwen: nagels lakken tijdens het wachten

17 mei 2016 om 17:22
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
De dames van Hurkmans (foto Dirk Verhoeven)
1/3 Brabantse zussen openen eerste autogarage speciaal voor vrouwen
De gemiddelde autogarage is een mannenbolwerk. Een kalender met Miss Mei aan de muur in de werkplaats en voor advies over de kleur van je auto kun je er niet terecht. Dat moet anders, vinden de zussen Hurkmans. Ze openden maandag in Den Bosch de eerste vrouwengarage van Nederland.
Profielfoto van Verhoeven Dirk
Geschreven door
Verhoeven Dirk

Als je komt aanrijden, valt op dat de parkeerplaatsen niet met witte verf zijn gemarkeerd, maar met roze. En binnen is die kleur ook meer dan gemiddeld terug te vinden. Er staan wat meer zogenoemde vrouwenauto’s en natuurlijk zijn er meer dames in de zaak dan bij een normale garage.
Eerste dag Marielle en Janita kijken regelmatig naar de deur. Ze hebben twee open dagen achter de rug en  die waren een succes, aldus Janita. Maar dinsdag moeten de echte klanten komen, en dat mogen ook best mannen zijn.
Marielle: “De mensen die hier binnenkomen, moeten zich meteen op hun gemak voelen. Daarom hebben we een sieradenlijn, je kunt je nagels lakken tijdens het wachten, we hebben mooie vrouwenbladen liggen en er zijn woonaccessoires waar aan gesnuffeld mag worden. Vrouwen zijn veel meer gevoelig voor de beleving dan mannen.”
Empathie Het is trouwens niet de eerste garage van de Brabantse zussen,  ze hebben er nog drie. “Bij onze andere bedrijven horen we vaak van onze vrouwelijke klanten dat ze zich bij garages niet serieus genomen voelen en dat ze met veel technische informatie overspoeld worden. Het is een noodzakelijk kwaad. Ze vergelijken het zelfs met een bezoek aan de tandarts! Dat kan niet de bedoeling zijn,” aldus Janita.
Marielle: "Empathie is eigenlijk ons uitgangspunt. We gaan wat meer uit van de mens. En we hebben dus gemerkt met ervaringen met onze andere klanten, dat het werkt."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...