Goirle wil honderden asielzoekers opvangen in tenten, azc-plannen in Brabant krijgen langzaam vorm - Omroep Brabant

Goirle wil honderden asielzoekers opvangen in tenten, azc-plannen in Brabant krijgen langzaam vorm

17 mei 2016 om 18:05
nl
Duizenden asielzoekers moeten worden opgevangen in Brabant en wel dit jaar nog. Daarom moesten de elf regio’s in Brabant voor 15 mei een plan rond hebben hoe ze dit gaan doen. Dinsdagavond presenteert de regio ‘Hart van Brabant’ haar plan. Zij zijn hiermee pas de zesde regio die hun plan af hebben.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

In dat plan van Hart van Brabant staat dat de gemeente Goirle maximaal één jaar ‘enkele honderden’ asielzoekers wil opvangen in paviljoententen.
Geen privacyDeze tenten zijn te vergelijken met de tenten die in Rosmalen staan. Onlangs pleitte de SP daar nog voor sluiting van die tenten, omdat er geen enkele vorm van privacy in is te vinden.
Dongen geeft in hetzelfde plan aan geen plek te hebben voor een asielzoekerscentrum en wil daar voor in de plaats extra statushouders opvangen. In Goirle en Dongen zijn inwoners dinsdagavond uitgenodigd om over de plannen te praten.
Steeds meer azc-plannenOok in andere regio’s krijgen de azc-plannen steeds meer vorm. Zo beslist de gemeente Heusden vanavond over de locatie van een azc voor tweehonderdvijftig asielzoekers en bepaalt de gemeente Cranendonck of het asielzoekerscentrum in Budel langer openblijft.
Waar in mijn regio?In heel Brabant moeten de komende maanden 7200 asielzoekers worden opgevangen. Dit aantal komt bovenop het aantal vluchtelingen dat Brabant al opvangt.
Wil je weten of jouw regio al een plan heeft ingediend bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Commissaris van de Koning? En wil je weten waar asielzoekers volgens dat plan dan moeten komen? Hieronder een overzicht.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/573b1847bed18]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.