Video

Play-offduels Willem II en NAC Breda definitief zonder uitsupporters: 'Triest en treurig'

17 mei 2016 om 20:15 • Aangepast 21 november 2020 om 10:22
nl
De play-offwedstrijden om promotie en degradatie tussen NAC en Willem II worden zonder uitpubliek gespeeld. Dat hebben de lokale driehoeken van Breda en Tilburg samen besloten.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

In een verklaring schrijven zij: "De wedstrijden tussen NAC Breda en Willem II zijn sinds jaar en dag risicovol. Zo ook deze keer. Er staan grote belangen op het spel. De uitslag van deze dubbele ontmoeting bepaalt welke club volgend seizoen in de Eredivisie mag aantreden en welke club in de Jupiler League. Dat gaat samen met verhoogde spanningen onder supporters."
Als alternatief biedt de gemeente Breda vijf locaties aan waar grote schermen komen te hangen. De fans kunnen het duel volgen op schermen in Breda, Teteringen, Bavel, Ulvenhout en Prinsenbeek.

Triest en treurigWim Vos, voorzitter van KingZine, baalt van dit besluit. "Triest en treurig. Dit haalt het gevoel van een derby weg. Wij hebben als supportersvereniging gelobbyd bij Willem II, maar zonder succes."

Wachten op privacy instellingen...

Vos heeft het gevoel dat de mening van de supporters niet serieus wordt genomen en dat ze amper bij de gesprekken betrokken worden. "In een overleg, dat veel weg heeft van achterkamertjespolitiek, heeft men de eventuele angst op eventuele ongeregeldheden laten prevaleren boven de supportersbeleving en alles wat derby’s zo mooi maakt."

Wachten op privacy instellingen...

Ook de supporters van NAC reageren teleurgesteld. Sander Rademaker, voorzitter van de clubraad van NAC, uitte zijn ergernis via Twitter: "Op landelijke dag vorige week alle partijen unaniem eens dat lef sleutel tot normalisatie is. Week later alles in de prullenbak!"
EredivisieNAC bereikte maandag de finale van de play-offs door FC Eindhoven te verslaan. Willem II was te sterk voor Almere City FC.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.