Petitie om historisch 'Hotel Luijk' in Oss te redden, moet wijken voor appartementen - Omroep Brabant

Petitie om historisch 'Hotel Luijk' in Oss te redden, moet wijken voor appartementen

17 mei 2016 om 16:02
nl
Jules van Son uit Oss is een petitie gestart om het 19e eeuwse pand recht tegenover het station van Oss te redden van de sloop. Van Son vindt het zonde dat er zoveel oude panden in Oss verdwijnen en wil nu voorkomen dat ook dit markante pand wordt gesloopt.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Het gebouw aan de Spoorlaan 50 staat bekend als Hotel Luijk. Het stamt uit 1882 en is daarmee bijvoorbeeld ouder dan het Jan Cunen Museum.
SloopVan Son start de petitie, omdat er volgens hem, omdat er na de sloop van het postkantoor, het station, het protestantse kerkje, en de Hanzabank weer een historisch pand in Oss verdwijnt.
“Hotel Luijk heeft geen beschermde status. Vreemd eigenlijk”, vindt Van Son. “Het is een van de twee 19e eeuwse panden aan de Spoorlaan. Die zijn er maar heel weinig in Oss. Je hebt de Grote Kerk, twee molens en een handje vol huizen in de Molenstraat. Veel meer zijn er niet.
Tegen de vlakteIn maart werd bekend dat het witte hoekpand op de hoek van de Spoorlaan en de Bram van den Berghstraat tegen de vlakte gaat. Een bouwbedrijf wil er achttien nieuwe appartementen bouwen. Op de begane grond komen commerciële ruimtes.
Volgens Van Son is het pand nog in goede staat en kan het voormalige hotel gemakkelijk worden gerestaureerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.