Video

Matchfixing bij junioren SAB-DIOZ? 'Nee joh, we speelden in een fantasieopstelling!'

17 mei 2016 om 18:19
nl
De trainer van VV Rijsbergen twijfelde meteen toen hij de uitslag zag. De wedstrijd die SAB Breda zaterdag met 22-0 van DIOZ uit Zegge won, zou niet eerlijk zijn verlopen. Door de enorme winst, werd VV Rijsbergen verrassend genoeg geen kampioen. Zij dachten dan ook dat het een typisch gevalletje van matchfixing was. "Haha, daar kan ik echt om lachen", zegt de woordvoerder van DIOZ.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

DIOZ zou 'iets krijgen' als ze zouden verliezen, meende VVR. Maar daar kan de club uit Zegge alleen maar om lachen. "Zal ik vertellen hoe het zit? We speelden met een fantasieopstelling!"
ZIE OOK: Junioren uit Breda op doelsaldo kampioen met 22-0 zege, trainer denkt aan matchfixing
Keeper in de spitsEen woordvoerder van DIOZ geeft aan dat de junioren nooit meer konden winnen dit seizoen. "En daarom speelden we echt voor de gezelligheid. Onze keeper stond bijvoorbeeld in de spits. En jongens die nooit een hele wedstrijd spelen, deden dat nu wel."
En als je de keeper zou kennen, zegt de woordvoerder, weet je dat hij nou niet de beste spits van de club is. "En als je met 10-0 achter staat, dan geloof je het ook wel, hè."
Niet uit kwade wil"Natuurlijk is het vervelend voor VV Rijsbergen dat ze nu geen kampioen zijn geworden. Maar wij hebben dit echt niet uit kwade wil gedaan. Dit doen onze teams wel vaker, de laatste wedstrijd van het seizoen. Soms loten we dan zelfs over de opstelling."
Daarnaast geeft DIOZ aan dat de A1 van VV Rijsbergen eerder dit seizoen ook met een enorm doelsaldo een wedstrijd heeft gewonnen. Met 28-0 wel te verstaan.
Breda veel fanatiekerDe KNVB geeft aan dat er contact is geweest tussen de competitieleider en VV Rijsbergen. Maar, de scheidsrechter heeft tijdens de wedstrijd niet kunnen vaststellen dat er sprake is geweest van vals spel. "De scheids gaf aan dat de ene ploeg veel fanatieker was dan de andere partij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.