Video

Alpe d'HuZes: de berg op om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding

17 mei 2016 om 17:02
nl
Dit jaar wordt voor de elfde keer de Alpe D'HuZes gehouden. Veel Brabanders doen op 2 juni mee aan dit evenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.
Profielfoto van Meeuwsen Fred
Geschreven door
Meeuwsen Fred

Alpe d’HuZes is een actie waarbij duizenden deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend onder het motto ’opgeven is geen optie’ op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen om zo veel mogelijk geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.
In Onder Ons vanaf 17 mei drie reportages over dit grote evenement op de beroemde Franse alp, waaraan ook veel Brabanders deelnemen.
In de eerste aflevering volgen we Hetty van Hoof uit Veldhoven. Zij beklimt de berg voor de vierde keer. Daarvoor was ze jaren betrokken bij de organisatie.
In de tweede aflevering volgen we enkele leden van het team Alpe Du Best. De laatste trainings-kilometers zitten er op en volgende week donderdag -2 juni- moet het gebeuren.
In de laatste aflevering een interview met Jetty Eugster, burgemeester van Schijndel. Zij overwon de strijd tegen kanker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.