Nassau-Dietskazerne in Budel ook komende tien jaar azc voor 1500 vluchtelingen

17 mei 2016 om 20:07 • Aangepast 21 november 2020 om 10:22
nl
De gemeente Cranendonck gaat de komende tien jaar onderdak bieden aan 1500 vluchtelingen. Elke drie jaar wordt de opvang op de voormalige Nassau-Dietzkazerne geëvalueerd. Daarnaast wordt het terrein niet verkocht aan het COA. De gemeenteraad heeft dat dinsdagavond besloten.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Het college wilde de oud-legerkazerne in Budel eigenlijk verkopen aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Daarbij gaat het complex onderdak bieden aan 1500 asielzoekers voor de komende vijftien jaar.
Raad kiest uit vier optiesDe raad kon dinsdagavond kiezen uit vier opties, waarbij de keuze van burgemeester en wethouders er een van is. In een ander scenario zou de aanmeldstraat moeten verdwijnen en blijft het COA de kazerne huren. Voor de komende vijf jaar zijn er 500 asielzoekers welkom (optie 'afbouw').

Wachten op privacy instellingen...

ZIE OOK: Controles vluchtelingen Budel aangescherpt volgens burgemeester: 'Geen gevaar voor inwoners geweest' Ook was de optie 'beperkte voortzetting' mogelijk. Daarin bleef de aanmeldstraat open totdat er een andere geschikte locatie is gevonden. Het COA zou de kazerne dan blijven huren en de komende vijf jaar bleven 1500 asielzoekers welkom.
'Kantelpunt'Als laatste keuzemogelijkheid voor de raad was er nog optie 'kantelpunt'. Bij deze keuze blijft de aanmeldstraat open. COA zou dan het huidige azc in Budel kopen en zou er dan voor de komende tien jaar 1500 asielzoekers in huisvesten.
ZIE OOK: Goirle wil honderden asielzoekers opvangen in tenten, azc-plannen in Brabant krijgen langzaam vorm
Volgens het college is er wel een maar aanwezig bij deze keuze: er bestaat een kans dat het COA tussentijds voor een andere locatie kiest. Op dit moment is er op de kazerne ook al plaats voor 1500 vluchtelingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.