Video

Catharina Ziekenhuis neemt het grootste hart- en vaatcentrum in gebruik

17 mei 2016 om 20:28
nl
Het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven heeft dinsdagochtend het grootste hart- en vaatcentrum van Nederland in gebruik genomen. Daar werken ze met de nieuwste technieken en er is speciale hartlounge ingericht om de patiënten meer op hun gemak te stellen.
Profielfoto van de Leuw Merel
Geschreven door
de Leuw Merel

Het ziekenhuis heeft nieuwe röntgenapparatuur dat zeventig procent minder straling geeft dan het oude. Dat is voor zowel de artsen als de patiënten beter.
Eerste harthulpIn het nieuwe hart- en vaatcentrum heeft een nieuwe onderdeel. In de hartlounge kunnen patiënten zich rustig voorbereiden op de operatie. Of er juist herstellen.
Het is een ruimte waar mensen rustig een tijdschrift kunnen lezen of tv kunnen kijken. Volgens cardioloog Tim Simmers is het de bedoeling om een 'huiselijke sfeer' te creëren, "Dat is ook beter voor het herstel van de patiënten."
'Gezelligere sfeer'De 32-jarige Bilitis van der Heijden was een van de eerste patiënten die een operatie onderging in het nieuwe centrum. Ze kampt al sinds haar elfde met hartritmestoornissen en die worden het laatste half jaar steeds erger. Omdat ze zo'n vier keer per dag last heeft van de stoornissen, laat ze zich opereren. De uitstraling van het nieuwe centrum bevalt haar wel: "Het geeft een heel ander gevoel. Ik voel me hier meer op mijn gemak, omdat het toch een wat gezelligere sfeer heeft."
De officiële opening van het hart- en vaatcentrum vindt dit najaar plaats.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.