Ranomi Kromowidjojo vierde in finale 50 meter vlinderslag bij EK zwemmen

17 mei 2016 om 22:04
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft dinsdagavond bij het EK zwemmen in Londen in de finale op de 50 meter vlinderslag genoegen moeten nemen met de vierde plaats. De Nederlandse kopvrouw tikte aan in een tijd van 25,82. Daarmee was Kromowidjojo langzamer dan maandag in de halve finales van dit nummer (25,63).
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De Zweedse Sarah Sjöström prolongeerde haar Europese titel met een tijd van 24,99. Het zilver was voor de Deense Jeanette Ottesen (25,44), gevolgd door de Britse Francesca Halsall met brons (25,48). Maaike de Waard eindigde op de zevende plek met een tijd van 26,18.
Kromowidjojo en Femke Heemskerk plaatsten zich een kwartiertje eerder zonder problemen voor de eindstrijd op de 100 meter vrij. Beiden tikten als eerste zwemster aan in hun halve finale. Kromowidjojo zegevierde in 54,44 seconden. Ze keerde halverwege nog als vijfde.
In de series in het ochtendprogramma van dinsdag zwom Kromowidjojo de snelste tijd (53,37). Heemskerk liet in haar halve finales een winnende tijd van 54,15 noteren. De eindstrijd is woensdagavond.
Jacht op titelKromowidjojo werd vier jaar geleden in het zwembad van Londen olympisch kampioene op de 100 vrij. Dit jaar maakt ze jacht op haar eerste Europese titel op het koningsnummer.
Kira Toussaint heeft zich afgemeld voor de series op de 100 meter rugslag, die evenals de halve finales woensdag worden afgewerkt. De 21-jarige zwemster heeft last van een schouderblessure.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.