Rinus Rasenberg heeft jouw geld NIET nodig: 'Nee, ik ben níét beroofd tijdens mijn vakantie'

17 mei 2016 om 22:48
nl
"Help, ik heb uw hulp nodig", zo begint een op het eerste gezicht betrouwbaar mailtje met als afzender filmmaker Rinus Rasenberg uit Drimmelen. De mail kwam dinsdagmorgen rond acht uur 's morgens binnen bij de honderden e-mailcontacten die Rasenberg heeft. Politici, journalisten, acteurs, familieleden en kennissen wisten niet wat ze lazen. Rinus was op vakantie beroofd en had dringend 1800 euro nodig voor de terugreis.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Na lang bellen krijgen we de maker van de film 'Biesbosch onder vuur' aan de telefoon en hij is inderdaad op vakantie. "Ik word helemaal gek gebeld. Mijn voicemail staat helemaal vol, ik heb vandaag al honderden telefoontjes gehad. Ik kan ze allemaal niet meer beantwoorden." Wat blijkt: Rinus Rasenberg is gehackt!
Heel Brabant wil geld overmaken "Ik heb op mijn vakantieadres ingelogd op een openbare wifi en sinds dinsdagmorgen is het bal. Iedereen belt en wil me helpen, maar ik heb het geld niet nodig. De mail is vals en ik ben niet beroofd."
Rasenberg heeft er al alles aangedaan om zijn e-mailaccount uit de lucht te halen. "Het gaat niet, het wil niet en heel Brabant hangt aan de telefoon. Eigenlijk heb ik wel hulp nodig."
Met wat hulp van de regisseur van de film 'Biesbosch onder vuur' komt er een bericht op Facebook dat Rasenberg is gehackt en dat hij je geld NIET wil hebben. Wie op de smeekbede om geld ingaat krijgt het advies om de 1800 euro over te maken via MoneyGram, een anonieme mogelijkheid om geld over te maken naar het buitenland.
Wie er achter de mail zit is niet duidelijk. Kennelijk is het iemand die weet dat Rasenberg op vakantie is.
De tekst van de mail inclusief taalfouten en krom Nederlands
"Mijn excuus om je te vragen op deze manier. Ik maakte een reisje naar Limoges, Frankrijk. mijn tas is gestolen, in mijn tas zaten allemaal belangrijke spullen zoals, telefoons, geld en mijn paspoort. De ambassade wil mij helpen door mij te laten vliegen zonder paspoort.
Het enigste wat ik moet doen is een vliegticket kopen en mijn hotel rekeningen betalen. Helaas heb ik geen toegang tot mijn rekeningen zonder mijn credit card. Ik heb contact gezocht met mijn bank, maar ze hebben tijd nodig voor ze mij een nieuwe credit card kunnen geven, Dus wou ik u vragen om u snel wat geld te lenen dat ik zo snel mogelijk aan u terug geef zodra ik terug ben. ik nodig 1.800 euro en MoneyGram is de snelst mogelijke manier om te doen. Ik kan u mijn gegevens sturen over hoe u geld kunt over maken aan mij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.