Minste tegendoelpunten van heel Nederland: 'Van die zes had ik er nog twee moeten stoppen'

17 mei 2016 om 22:19
Slechts zes keer liet hij dit seizoen een bal passeren, keeper Jaap Janssen van het eerste elftal van amateurvoetbalvereniging MULO uit Helmond. En daarmee is zijn team niet alleen kampioen geworden van de vijfde klasse E, maar prijkt de naam MULO ook bovenaan een ander erelijstje: dat van de minste tegendoelpunten.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

"Van alle eerste elftallen in Nederland hebben we de minste doelpunten tegen gekregen. We hoorden het afgelopen maandag. Best leuk!"
In 24 wedstrijden, werd 19 keer de nul gehouden. Zo'n prestatie behaalt een team natuurlijk alleen met een geweldenaar tussen de doelpalen. Janssen lacht als deze stelling geponeerd wordt. "Nou, ook dat. Maar het krachtsverschil met de tegenstander was in veel wedstrijden ook wel erg groot. Dus ze kwamen ook niet vaak in de buurt van mijn goal."
Geen Jaap Stam voor Jaap JanssenEchte ausputzers of keiharde voorstoppers voor zich, had Janssen dus niet nodig. "We zijn geen verdedigend elftal, we hebben voetballende verdedigers. En er staat zeker geen Jaap Stam voor me.  In de voorbereiding werden we er nog wel eens uit uitgecountered. Maar daar hebben we aangewerkt, we stonden gewoon goed."
En daar was het resultaat dus naar. Toch blijft keeper Janssen kritisch. "Van die zes doelpunten tegen, had ik er nog zeker twee moeten uithouden. Eéntje was een bal met een stuit. Die liet ik los en toen werd 'ie alsnog binnengeschoten. De andere was een vrije trap."
'We gaan er nu voor'Wie weet zorgt de zelfkritische houding van de keeper er wel voor, dat MULO ook volgend jaar weer de minste tegendoelpunten incasseert. Dat moet dan wel in de vierde klasse gebeuren. Want met het kampioenschap van dit seizoen op zak, promoveert het elftal uit Helmond. "Ik denk dat het er volgend jaar wel iets meer dan zes gaan worden. Maar nu we weten van dit klassement, gaan we er zeker weer voor!"
Ook het eerste alftal van Victoria '03 uit Oudenbosch, hoorde de tegenstander weinig juichen na een doelpunt. Zij kregen elf treffers tegen en delen de tweede plek in het tegendoelpuntenlijstje met Franeker SB.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...