Geen huldiging op Grote Markt als NAC Breda promoveert

17 mei 2016 om 23:20 • Aangepast 21 november 2020 om 10:21
nl
Als NAC promoveert naar de eredivisie zal er hoogstwaarschijnlijk geen officiële huldiging plaatsvinden op de Grote Markt in Breda. Dat melden bronnen aan Omroep Brabant. De feestelijkheden worden zondag gehouden op een andere locatie in de stad of - en dat is het meest waarschijnlijk - in het Rat Verlegh Stadion.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

NAC en Willem II vechten komende donderdag en zondag in een tweeluik uit welke ploeg volgend seizoen in de eredivisie speelt. Als de Bredase ploeg zondag als winnaar uit de bus komt, zal er geen huldiging volgen op de Grote Markt in de binnenstad van Breda.
Beperkt aantal mensenDe reden dat er geen officieel feest komt op de Grote Markt zou zijn dat er maar een beperkt aantal mensen op de Grote Markt mag worden toegelaten bij een evenement. Bij een huldiging van de Bredase voetbalploeg zou dat aantal, maximaal 7000, fors worden overschreden, zo is de verwachting.

Wachten op privacy instellingen...

Een feestje in het stadion is volgens bronnen momenteel nog het beste alternatief. Omdat er geen fans van NAC in Tilburg welkom zijn, is er de mogelijkheid voor de Bredase supporters om op groot scherm de wedstrijd te kijken. Al zitten aan deze oplossing ook wat haken en ogen.
NAC zelf wil niet reageren op de berichtgeving over de mogelijke huldiging en ook de gemeente Breda hult zich nog in stilzwijgen. "We willen niet op de feiten vooruit lopen", zegt een woordvoerder. "Dat doen we pas na donderdag."
In 2000 kon het welIn het seizoen 1999/2000 werd NAC kampioen van de Jupiler League en promoveerde naar de eredivisie. De officiële huldiging werd toen op de Grote Markt gevierd.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.