Video

Hart van Brabant biedt opvangplan vluchtelingen aan: ‘Nieuwe azc's in Tilburg en Hilvarenbeek'

17 mei 2016 om 23:10
nl
De zeven gemeenten van de regio Hart van Brabant gaan in totaal 2100 vluchtelingen opvangen. Coördinerend burgemeester Hans Janssen maakte het uitgewerkte plan voor de regio Hart van Brabant dinsdagavond in Oisterwijk bekend.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

In het plan staat onder meer dat de gemeenten Tilburg en Hilvarenbeek ieder een nieuw asielzoekerscentrum (azc) gaan inrichten met ieder 600 opvangplaatsen. Het bestaande azc in Oisterwijk wordt met 150 opvangplekken uitgebreid.
TentenWaalwijk en Goirle gaan het komende jaar noodopvang aanbieden. In beide plaatsen komen 400 opvangplekken voor de duur van een jaar. Zowel Waalwijk als Goirle gaan de vluchtelingen opvangen in tenten. De gemeente Loon op Zand wacht eerst de evaluatie van de noodopvang, eerder dit jaar, op vakantiepark Droomgaard af voordat het nieuwe toezeggingen over opvang doet.
VergunninghoudersBehalve de 2100 nieuwe opvangplekken gaan de gemeenten permanente huisvesting bieden aan een kleine duizend vergunninghouders. De regio bestaat uit de gemeenten Dongen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.
Het plan in de regio Hart van Brabant is onderdeel van een plan dat commissaris van de Koning Wim van de Donk een plan om het tekort aan opvangplekken (7200) voor vluchtelingen op te lossen. De Brabantse regio's bieden op 25 mei hun plannen officieel aan Van de Donk aan.
Wil je weten of jouw regio al een plan heeft ingediend bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en de Commissaris van de Koning? En wil je weten waar asielzoekers volgens dat plan dan moeten komen? Hieronder een overzicht.
[localfocus:body:https://localfocus2.appspot.com/573b1847bed18]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.