Cribber: het sociale platform waar studenten hun studentenhuis op de kaart zetten

18 mei 2016 om 02:59
Tilburgers Max Meulendijks en Remco van Buren lanceerden dinsdag hun sociale platform waar studenten hun studentenhuis met trots aan andere studenten kunnen tonen.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Inmiddels hebben al enkele honderden studentenhuizen met illustere namen als de Bunker, Daggerpaleis en het Drankhuys een plek gevonden op het platform. Er is maar één maar: het platform is exclusief voor studenten. Pottenkijkers zijn niet welkom.
Trots op studentenhuis“Tijdens zijn studietijd was het mede-oprichter Max opgevallen hoe trots studenten op hun studentenhuis zijn. Samen hebben we bedacht om ze online bij elkaar te brengen om aan elkaar hun huis te laten zien”, vertelt Remco de Buren, een van de oprichters van Cribber.  
Volgens Van Buren is Cribber geen optocht van studentenhuizen met foto’s van feestende bewoners. Van Buren: “We gaan een stap verder dan een website. Via het platform komen ze met elkaar in contact in een besloten omgeving. De huizen zijn per stad geclusterd. Via het platform kunnen ze andere huizen en profielen van bewoners bekijken en contacten leggen."
"Daarnaast is het mogelijk om een oproep te plaatsen voor een nieuwe bewoner, een bijbaantje of om een feest te promoten. Heel interactief.”
Kamerbemiddeling en schoonmaakroosterVolgens Van Buren is het platform nog volop in ontwikkeling. Er wordt gewerkt aan de mogelijkheden van kamerbemiddeling, het plaatsen van reviews van studentenkroegen of in, eigen huis, schoonmaakrooster. “Cribber wil meer zijn dan alleen een timeline", zegt Van Buren.

Wachten op privacy instellingen...