Automobilist (53) kritiek na crash op A29, militair (26) schoot te hulp: ‘Hij kon niet meer bewegen'

18 mei 2016 om 13:47
nl
Een 53-jarige man uit Halsteren is woensdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij met zijn auto over de kop was geslagen. Dat gebeurde rond halfzes op de A29 bij Heijningen. Vermoedelijk is het slachtoffer tijdens het ongeluk uit de auto geslingerd. Een passerende weggebruiker zag de gecrashte auto en verleende onmiddellijk eerste hulp.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het eenzijdige ongeluk gebeurde op de verbindingsweg naar Fijnaart. “Ik zag tijdens het rijden een auto met de wielen omhoog in het gras liggen”, zegt Sam van Grondelle (26) uit Dinteloord. De man, die als militair gespecialiseerd is in medische zorg, zette zijn auto aan de kant en rende naar het gecrashte voertuig.
“Het lukte me om de wagen open te breken, maar er zat niemand in. Opeens hoorde ik een man van de pijn kreunen. Hij lag in het gras, een paar meter verwijderd van de auto.”
'Hij kon zich niet meer bewegen'Het bleek om de bestuurder van de gecrashte auto te gaan. Hij was door de klap vermoedelijk uit de auto geslingerd. “Hij was aanspreekbaar, maar kon zich niet meer bewegen”, zegt Sam. “Ik stabiliseerde het slachtoffer totdat de hulpdiensten er waren.”
Die kwamen in groten getale ter plekke. Meerdere brandweerwagens, politiewagens, ambulances en een traumahelikopter stonden klaar op de snelweg om hulp te verlenen. “Het is maar goed dat ik tijdens het rijden toevallig die kant op keek. De auto was vanwege het hoge gras niet zo goed te zien. Voor hetzelfde geld lag hij daar urenlang zonder hulp.”
Trauma-artsIn het bijzijn van een trauma-arts is het 53-jarige slachtoffer in kritieke toestand naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht. Hij zou ernstige verwondingen aan het gezicht, heup en been hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.