Dave Roelvink niet welkom op Waalwijks feest na rel: ‘We vinden zijn gedrag niet kunnen’

18 mei 2016 om 11:11
nl
Het optreden van Dave Roelvink in jongerencentrum De Tavenu in Waalwijk van vrijdagavond gaat niet door. De organisatie wil niet met de 22-jarige diskjockey in zee na zijn kwetsende uitlatingen op een feest in Nijmegen afgelopen weekend. “We weten dat hij publiekelijk zijn excuses heeft aangeboden, maar willen het hier niet mee afdoen”, licht een woordvoerder van het evenement ‘Fabulous Friday’ toe.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De zoon van Dries Roelvink vluchtte tijdens zijn dj-optreden van het podium nadat hij door aanwezigen was bekogeld met bierglazen. Dat gebeurde nadat Dave een bezoeker, die een biertje naar de dj had gegooid, op zeer grove wijze had beledigd.
'Onacceptabel'De 22-jarige zanger en dj noemde de moeder van de biergooier een 'kankerhoer’, waarop de sociale media vol stroomden met negatieve reacties. 'Wij vinden dit soort uitlatingen nooit en te nimmer oké', aldus De Tavenu in een verklaring. 'Ons beleid is erop gericht om dergelijke teksten en uitspraken van personen en groepen af te keuren.'
Het is voor De Tavenu nu nog niet te overzien wat de financiële gevolgen zijn van het annuleren van dit evenement. "Desalniettemin vinden we dat we rondom deze situatie onze visie de boventoon moeten laten voeren. We willen duidelijk maken dat we dit gedrag onacceptabel vinden.”[YouTube:body:https://youtu.be/D3gTh7b1pJM]
KWF KankerbestrijdingGekochte kaartjes voor het optreden van Dave Roelvink kunnen ingewisseld worden tegen contant geld. 'Ik heb veel spijt van wat ik heb gezegd en heb inmiddels de gage die ik heb ontvangen voor dit optreden overgemaakt naar het KWF Kankerbestrijding', schreef Roelvink afgelopen zondag op Instagram.
KWF Kankerbestrijding hoopt dat Roelvink begrijpt dat zijn scheldpartij te ver ging. "Iedere inzet voor kankerbestrijding steunen wij en hopelijk realiseert Dave zich dat zijn uitspraken van afgelopen weekend voor veel mensen als bijzonder kwetsend worden ervaren."
'Stomverbaasd'Vader Dries reageerde stomverbaasd op de uitlatingen van zijn zoon. "Dit soort taal zit normaal gesproken niet in zijn woordenschat. Je mag nooit vloeken en al helemaal geen ziektes gebruiken, dat heb ik hem altijd bijgebracht. Naar mijn idee moet hij dus wel erg overstuur zijn geweest. Dave heeft spijt van zijn uitspraken. Wij hebben net als zovelen mensen verloren door kanker."
Zaterdag staat Dave Roelvink geprogrammeerd in Donskaffee in Bergeijk. "We zien geen reden om het feest met hem af te blazen. We hebben voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat het uit de hand loopt", zegt een woordvoerder van de feesttent.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.