‘Tot aan zijn dood heeft hij gelachen’, meester Robin krijgt herdenkingsboom op Tilburgs schoolplein

18 mei 2016 om 17:17
nl
“Hij was altijd aan het lachen, tot aan zijn dood heeft hij gelachen. Bij wijze van spreken lachte hij nog in de kist. Het was zo’n vriendelijke en goede man.” Conciërge Kees van Liemde schiet meteen in tranen bij de gedachte aan zijn overleden collega Robin Barkmeyer (38). Woensdagmiddag werd de leerkracht van basisschool de Boemerang in Tilburg opnieuw herdacht.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De medewerkers en leerlingen kwamen 's middags op het schoolplein bijeen. De gelegenheid was bijzonder: er werd een herdenkingsboom voor 'meester Robin' geplant. “Een esdoorn. In de winterperiode geeft die rode bladeren af. Dat vinden we extra mooi omdat Robin roodborstje betekent”, vertelt de conciërge.
HersentumorCarnaval vorig jaar hoorde Robin dat hij een hersentumor had. “Dit jaar is hij met carnaval overleden. We hebben op school afscheid genomen, maar er hoorde nog een herdenkingsboom bij, vond ik. Robin verdient dat.”
Van Liemde snikt. Hij heeft het er net als zijn collega’s nog altijd erg moeilijk mee.
“Dit zijn niet de laatste tranen die ik vandaag laat. Voor ons op school is dit weer een vorm van verwerken. Ik heb hier meer moeite mee dan het sterven van mijn eigen vader. Toen was ik ook verdrietig, maar m’n vader was op leeftijd. Daar had ik meer vrede mee.”
Speciale plekjeDe esdoorn staat op een speciaal plekje op het schoolplein. “De boom heeft een parapluvorm,” vertelt Van Liemde, “dus de kinderen kunnen eronder gaan zitten. Ze kunnen er ook dingen inhangen. Wat ik al zeg, Robin verdient het allemaal – zo’n mooie vent.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.