Booming Brabant Special: alles over de vrijetijdseconomie in onze provincie

18 mei 2016 om 13:38
nl
De tv-uitzending van Booming Brabant staat donderdag geheel in het teken van de vrijetijdseconomie. Hoe doet Brabant het op het gebied van toerisme? Levert het ook banen op? Waar liggen de kansen? Hoe lokken we de buitenlandse toerist en hoe voorkomen we dat hij linea recta naar Amsterdam, de bollenvelden of Volendam gaat? De antwoorden zie je donderdag om 17.55 uur in Booming Brabant.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Aan de tafel van presentatrice Anne-Marie Fokkens zitten deze week Heleen Huisjes, directeur van Visit Brabant en de directeur van Eindhoven Airport Joost Meijs.
Huisjes praat over de economische kansen van de Brabantse vrijetijdssector. Haar organisatie zet onze provincie nationaal en internationaal op de kaart. De meeste buitenlandse toeristen komen via Eindhoven Airport aan in het Brabantse land. Hoe houden we ze vast? Meijs licht de rol die Eindhoven Airport daarin speelt toe.[YouTube:body:https://youtu.be/_-8_DZXtqOM]
Het dak van de Sint-JanDe grootste toeristische trekpleister in onze provincie van dit jaar was ongetwijfeld de tentoonstelling over Jeroen Bosch. Maar daar bleef het niet bij in de geboortestad van de schilder. Den Bosch pakt ook uit met een Bosch-experience, een historische rondvaart en een beklimming naar het dak van de Sint-Janskathedraal.
Bende van OssWil je als toerist de Brabantse natuur ontdekken, dan is het fietsroutenetwerk in de Kempen een aanrader. Al fietsend krijg je via je telefoon informatie over de omgeving. Verslaggever Hannelore Struijs stapte in Lage Mierde op de fiets en nam de proef op de som.  
Meespelen in bijvoorbeeld de film ‘De bende van Oss’, fietsen op de Loonse en Drunense Duinen of terug naar de tijd van de Nassaus in Breda? Met Virtual Reality komt het een stuk dichterbij. Zes Eindhovense bedrijven bundelen op dit gebied hun krachten in Enversed. Wat zijn de kansen van Virtual Reality binnen de Brabantse vrijetijdseconomie?
Lees alles over de Brabantse economie en 'Booming Brabant' op omroepbrabant.nl/boomingbrabant. 'Booming Brabant' is ook te bekijken via

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.