Video

In Helmond kennen ze de beruchte flitspaal op de Europaweg: 'Soms pakt die er tien achter elkaar'

18 mei 2016 om 13:54
nl
Op de Europaweg in Helmond trappen veel automobilisten even op de rem. En dat is niet voor niets. Want daar staat één van de beruchtste flitspalen van Brabant. Ongeveer ieder kwartier wordt hier een auto geflitst.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Helmonders kennen de paal. "Ik ben hier al meerder keren geflitst, hij is heel gevoelig afgesteld", zegt een man die met autopech bij het Esso-tankstation iets verderop staat. Volgens hem kan het in de spits zomaar gebeuren dat de paal tien auto's achter elkaar fotografeert: "Je zit dan in een verkeersstroom en voor je het weet, is het raak".
'Voorkomen beter dan genezen'Ook de vrouw van het tankstation is al vaker beboet omdat ze te hard reed op de kruising. "Het is een drukke weg en er wordt hard gereden". Ze vindt het wel terecht dat er een flitspaal staat: "Voorkomen is beter dan genezen".
Maar zo denken niet alle automobilisten erover. Een man die bij de kruising staat te wachten, vindt het allemaal wat overdreven: "Ze moeten de extremen aanpakken en niet de mensen die een paar kilometer te hard rijden".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.