Video

Nergens kun je zo fijn wandelen als in Valkenswaard: 'Een must walk'

18 mei 2016 om 14:04 • Aangepast 21 november 2020 om 10:21
nl
Je kunt het beste wandelen in Valkenswaard. De gemeente is woensdag verkozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2016. Valkenswaard versloeg in de verkiezing Ameland en Castricum.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De wedstrijd was uitgeschreven door wandelkrant ‘Te Voet’. Natuurgebied De Malpie in Valkenswaard is ‘een must walk’. De krant liet eerder al weten dat het een klein gebied ‘van ongekende schoonheid’ is.

Wachten op privacy instellingen...

Natte heideVooral de natte heide is een pluspunt. Daar staan veel plantjes die je op andere plekken niet ziet. Wethouder Hetty Tindemans: “Bij de ontwikkeling van de vrijetijdseconomie van Valkenswaard werkt de gemeente nauw samen met horeca- en recreatieondernemers, verenigingen, stichtingen, evenementenorganisatoren en natuurlijk de VVV. De titel van Wandelgemeente 2016 biedt ons veel kansen om de ambitie van ‘groene leisure & pleasure gemeente’ verder inhoud te geven."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


bevers en ijsvogelsDe Malphie is ook een paradijsje voor natuurliefhebbers. De laatste jaren zijn er bevers in de Dommel en er zitten IJsvogels. Als je met de kano door het gebied gaat kan je dat allemaal zien.
De wandelaars komen van heinde en verre. Twee Hagenezen die er aan het wandelen zijn vinden het prachtig: "Het is hier idyllisch, echte natuur! Wij hebben het Zuiderpark, ook mooi, maar toch net even anders".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.