Première bioscoopfilm over oud-topcrimineel John Jansen uit Breda voorlopig van de baan

18 mei 2016 om 14:19
nl
De première van de veelbesproken documentaire over oud-topcrimineel John Jansen uit Breda is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De film zou in april uitkomen, maar productiehuis Karmic Pro Media is in een juridische strijd verwikkeld met Endemol over het gebruik van beelden uit een uitzending van Peter R. de Vries.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

In de twee uur durende bioscoopdocumentaire is anderhalve minuut te zien van de uitzending van Peter R. de Vries uit 1996. De misdaadverslaggever deed in die uitzending uitgebreid verslag over de Juliët-bende waar John Jansen destijds deel van uitmaakte. Te zien is hoe Peter R. de Vries brieven uitwisselt met Jansen die toen in Madrid in de cel zat, wachtend op zijn uitlevering naar Nederland.
Geen toestemmingRegisseur Jay Oliveira vroeg in februari toestemming aan Endemol om gebruik te kunnen maken van de tv-beelden. De producent stuurde het materiaal toe om in te zien. De juridische afdeling van Endemol heeft nu besloten dat de beelden in de documentaire niet gebruikt mogen worden, zo laat Oliveira aan Omroep Brabant weten. Waarom dit niet mag, is voor de regisseur onduidelijk.
Vanwege de juridische procedure is de datum waarop de film uitkomt nog onbekend. Oliveira: "Wij doen er alles aan om deze documentaire uit te brengen. Het is belangrijk dat alle feiten erin verwerkt worden om een zo duidelijk mogelijk beeld te kunnen creëren van John Jansen tijdens zijn uitlevering naar Nederland vanuit Spanje."
Criminele verledenJohn Jansen werd zes maanden door camera's van Karmic Pro Media gevolgd. In de documentaire wordt het criminele verleden van John Jansen en de liefdadigheidsplannen voor de toekomst belicht.[Facebook:Body:https://www.facebook.com/karmicpromedia/posts/1157878840924205][Youtube:body:https://youtu.be/MiUPt8fd_9I]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.