Video

Succesvolle B&B was ooit een geheime basis voor als de Russen zouden binnenvallen

18 mei 2016 om 17:17
nl
'Ik vertrek' maar dan in Brabant. Vijf jaar geleden begonnen Koos en Marjolein Lucas aan een nieuw avontuur. Ze trokken in een oud geheimzinnig fort bij Werkendam om dat te verbouwen tot een bed and breakfast. De hele familie verklaarde destijds het koppel voor gek, maar nu blijkt het logeeradres zeer succesvol.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Ruim vierhonderd B&B's telt Brabant inmiddels, in alle soorten, maten en prijzen. Koos en Marjolein Lucas besloten vijf jaar geleden Fort Bakkerskil om te toveren tot een moderne B&B.
Achter soms meters dikke en bomvrije deuren bevinden zich moderne kamers. Gasten zijn uiterst lovend de geheimzinnige B&B. Van de internationale website Booking.com kreeg de nog jonge B&B een 9,5 gebaseerd op rapportcijfers van gasten die er geslapen hebben.
De Russen komen Wat de meeste gasten van Fort Bakkerskil niet weten is dat het fort tot in de jaren zeventig een onderkomen was van de 'stay-behind organisatie Gladio', een geheime verzetsorganisatie die in actie zou komen bij een Russische invasie. Het fort was een afluisterpost en een geheime uitvalsbasis.
Ze komen nog steedsTot op de dag van vandaag komen er gasten op het fort, die duidelijk meer weten van de geschiedenis. "Recent was hier een oud-ambtenaar van Binnenlandse zaken en die vertelde ons over de aanwezigheid van ondergrondse gangen", vertelt eigenaar Koos Lucas.
"We stonden boven bij een raam met uitzicht op de polder en daar kreeg ik te horen dat ik bij sneeuwval de polder goed in de gaten moest houden. Op plekken waar de sneeuw net iets eerder smolt, zouden onderaardse gangen lopen."
Verborgen gangen Verhalen over het fort en Gladio doen al jaren de ronde. Eigenaar Koos Lucas doet de verhalen niet zonder meer af als onzin. "Kijk, die club heeft echt bestaan en het is voor de volle 100% zeker dat ze hier hun onderkomen hadden. Maar, onderaardse gangen en verborgen schietbanen heb ik nog steeds niet ontdekt."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.