Opluchting maakt plaats voor frustratie bij Willem II: 'Volgens KNVB moeten we vol aan de bak'

18 mei 2016 om 22:17 • Aangepast 21 november 2020 om 10:20
nl
De KNVB wil FC Twente uit de eredivisie halen. De club mag volgend seizoen niet meer op het hoogste niveau spelen en dat lijkt goed nieuws voor Willem II. De Tilburgers nemen dan de plek in de eredivisie van Twente automatisch over. Directeur Berry van Gool van de Tilburgers belde echter met Bert van Oostveen, directeur van de KNVB, en kreeg te horen dat Willem II toch vol aan de bak moet in de finale van de play-offs tegen NAC Breda. "Het kan nog weken duren en het kan nog alle kanten op."
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

De play-offwedstrijden tussen Willem II en NAC Breda, van de komende dagen, leken vanmiddag in een ander perspectief te staan toen de KNVB liet weten FC Twente terug te willen plaatsen naar de Jupiler League, waardoor Willem II niet kan degraderen. Maar dit veranderde weer toen Willem II met de KNVB belde en te horen kreeg dat het nog alle kanten op kan. FC Twente houdt alle opties open en overweegt maatregelen, dus is een degradatie van de Tukkers nog lang geen vaststaand feit.
"De boodschap was: vol aan de bak jullie", zegt directeur Berry van Gool nadat hij het telefoongesprek met Bert van Oostveen beëindigde. "Er zijn nog zoveel mogelijkheden dat dingen teruggedraaid worden of clubs in beroep gaan. Het moment frustreert me enorm. We zitten vol in de voorbereiding, hier en in Breda. Op het trainingsveld dachten de jongens dat ze een biertje kunnen gaan pakken vanavond. En nu moeten we in het hotel iedereen weer op scherp gaan zetten."

Wachten op privacy instellingen...

Ook Jurgen Streppel boos Willem II moet dus weer schakelen, in plaats een zekerheidje zien ze de degradatie van FC Twente nu als strohalm. Van Gool: "Het zit allemaal gecompliceerder dan we in eerste instantie dachten. De boodschap is hard: gas erop. Alleen met een overwinning op NAC zijn we echt zeker." Trainer Jurgen Streppel wilde woensdagmiddag niet meer voor de camera verschijnen, omdat de situatie te onduidelijk was. "Het is menselijk gezien onmogelijk om de focus te houden", was zijn enige statement voordat hij in de spelersbus stapte die de selectie naar De Rosep in Oisterwijk zou brengen.

Wachten op privacy instellingen...

Ook NAC reageert geschoktNAC Breda is ook geschokt door de inhoud en de timing van het besluit om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League. “De timing is erg ongemakkelijk en ongehoord. We zitten een dag voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar maar niemand heeft het daar nu nog over”, laat directeur Justin Goetzee weten.
“We proberen allemaal te bevatten hoe de licentiecommissie zo heeft kunnen handelen. Dit is een besluit dat nog jaren consequenties voor onze club kan hebben, zeker bij het uitblijven van promotie.”
NAC zal zich desondanks volledig concentreren op het tweeluik met Willem II en gaat vol voor de winst. Goetzee: “In dat opzicht is niets veranderd.”

Wachten op privacy instellingen...

Reactie FC Twente: 'We blijven doorvechten'FC Twente liet weten zich niet neer te leggen bij een gedwongen degradatie uit de eredivisie. "We blijven doorvechten, we beraden ons over volgende stappen", reageerde interim-directeur Onno Jacobs van de club uit Enschede woensdag op de straf van de licentiecommissie voor het financiele wanbeleid van de club.
De licentiecommissie vond het op basis van het verleden rechtvaardig om de licentie in te trekken, maar achtte het gezien de inspanningen van de laatste paar maanden ook te rechtvaardigen om de club uit Enschede de licentie voor betaald voetbal te laten behouden. FC Twente kan in beroep gaan tegen het besluit van de KNVB om de club terug te zetten naar de Jupiler League.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.