SAB Breda over beschuldigingen van matchfixing bij kampioenswedstrijd A1: ‘Zwaar onterecht’

18 mei 2016 om 17:17
nl
Het bestuur van amateurclub SAB Breda heeft woensdag gereageerd op de commotie die ontstond na het behaalde kampioenschap van de A1. Het team won met 22-0 van DIOZ uit Zegge en pakte zo op doelsaldo de titel. Dit ging ten koste van VV Rijsbergen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

“Onze junioren, die een prachtig kampioenschap hebben behaald, worden letterlijk besmeurd en dat is zwaar onterecht”, staat in een verklaring van SAB. De reden dat de A1 zaterdag met 22-0 uithaalde, was een brief van de KNVB over de wedstrijd van VV Rijsbergen tegen Groen Wit A1 op 2 april.
Die wedstrijd werd door VVR gewonnen met 28-0. Het elftal pakte door die monsterscore de koppositie. SAB had zijn bedenkingen bij die uitslag en vroeg de KNVB de wedstrijd te onderzoeken. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat er onvoldoende bewijs was dat Groen Wit met opzet een zwak team opstelde tijdens die wedstrijd.
ZIE OOK: Matchfixing bij junioren SAB-DIOZ? 'Nee joh, we speelden in een fantasieopstelling!'
Rode lap“Die beslissing had de uitwerking zoals die van een rode lap op een stier. De woede had plaatsgemaakt voor een ongekende drive om alsnog kampioen te worden”, aldus het bestuur van SAB. Het feit dat tegenstander DIOZ in een week tijd drie wedstrijden moest spelen, zou de fitheid van de spelers niet ten goede zijn gekomen. “DIOZ is zaterdag negentig minuten lang afgejaagd.”
De trainer van VV Rijsbergen had direct twijfels toen hij de uitslag zag. Hij dacht aan matchfixing. Volgens DIOZ was dat onzin. Het team zou de laatste wedstrijd in een fantasieopstelling hebben gespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.