Nachtvluchten helikopters Gilze-Rijen mogen voorlopig doorgaan

18 mei 2016 om 18:21
nl
Defensie mag voorlopig doorgaan met de nachtvluchten met helikopters vanaf vliegbasis Gilze-Rijen. Dat heeft de rechtbank in Breda woensdag bepaald.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Een omwonende van de vliegbasis spande een procedure aan tegen het ministerie van Defensie. De man uit Rijen maakte vanwege geluidsoverlast bezwaar tegen de oefeningen in de avond en nacht.
OefenvluchtenDe luchtmacht oefent met doorstarts na tien uur 's avonds en oefenvluchten tot één uur 's nachts. Volgens de rechter heeft de minister van Defensie voldoende aannemelijk gemaakt dat nachtvluchten ook in de zomerperiode noodzakelijk zijn.
De vluchten van het Defensie Helikopter Commando zouden nodig zijn om te oefenen voor het vliegen bij duisternis tijdens de VN-missie in Mali.
GeluidsoverlastDe rechtbank is van oordeel dat Defensie tijdens de oefeningen genoeg rekening houdt met de omwonenden. Er zou genoeg worden gedaan om geluidsoverlast te voorkomen.
Het gaat om een voorlopige uitspraak. De minister moet nog een beslissing nemen op het bezwaarschrift van de Rijenaar. De omwonende kan daarna eventueel weer in beroep gaan bij de rechtbank.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.