Willem II rekent zich niet rijk na degradatie FC Twente: 'Winnen van NAC om echt zeker te zijn'

18 mei 2016 om 20:26 • Aangepast 21 november 2020 om 10:20
nl
Willem II wil hoe dan ook winnen van NAC Breda in de finale van de play-offs om een plekje in de eredivisie. Directeur Berry van Gool: "We gaan vol voor de zege tegen NAC, om iedere vorm van juridisch getouwtrek te voorkomen."
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

FC Twente werd woensdag door de KNVB uit de eredivisie gehaald. De club mag volgend seizoen niet meer op het hoogste niveau spelen en dat is goed nieuws voor Willem II. De Tilburgers nemen de plek in de eredivisie van FC Twente over en hoeven dus niet meer te vrezen voor degradatie. Van Gool vreest echter een juridisch steekspel dat er uiteindelijk toe gaat leiden dat de Tukkers toch in de eredivisie kunnen blijven.
LEES OOK: Willem II blijft in eredivisie na degradatie FC Twente, lot NAC in handen van aartsrivaal
Bij NAC Breda werd de bekendmaking van de KNVB ook niet met gejuich ontvangen. NAC-directeur Goetzee: 'Er is verwarring, boosheid en irritatie." Willem II heeft nu namelijk het lot van NAC in handen. De Tilburgers zijn, als FC Twente inderdaad degredeert, hoe dan ook zeker van een langer verblijf in de eredivisie en kunnen aartsrivaal NAC dan ook een plek op het hoogste niveau gunnen. Of juist niet.

Wachten op privacy instellingen...

De eerste wedstrijd tussen beide clubs is donderdagavond om 18.30 uur in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.