HC Tilburg nog één zege verwijderd van hoofdklasse

18 mei 2016 om 23:36 • Aangepast 21 november 2020 om 10:20
HC Tilburg heeft een flinke stap gezet richting promotie naar de hoofdklasse. De hockeyers van trainer Pim Wijzenbeek versloegen in de eerste wedstrijd van de play-offs om een plaats in de hoofdklasse tegenstander Schaerweijde met 2-1. De volgende ontmoeting is aanstaande zaterdag in Zeist. Bij een nieuwe overwinning is HC Tilburg dan gepromoveerd naar de hoofdklasse.
Profielfoto van Kapteijns Lobke
Kapteijns Lobke

Na 10 minuten speeltijd kwamen de Tilburgers op voorsprong. De eerste echt goede aanval van de thuisploeg werd door Jaap Groels mooi afgerond: 1-0. Dat bracht het vele publiek al meteen in extase.

Joep de NatrisSchaerweijde liet meteen zien dat het kwam om te scoren. Een backhand van Eli Matheson ging maar net over het Tilburgse doel. En HC Tilburg keeper Camille van Emstede maakte even later een strafcorner goed onschadelijk. In de 23ste minuut kwamen de Tilburgers via Joep de Natris op 2-0. De spits sloeg de bal snoeihard en onhoudbaar binnen.
Fraaie redding Van EmstedeVlak voor het rustsignaal leek Schaerweijde terug in de wedstrijd te komen maar het doelpunt van Robin den Boer werd terecht afgekeurd. De bal was met de arm aangeraakt. Even later mocht Schaerweijde een strafcorner nemen. Opnieuw was het Camille van Emstede, de Tilburgse keeper, die een laag schot van Caspar Dobbelaar fraai uit het doel ranselde.
Druk SchaerweijdeIn de tweede helft zette Schaerweijde meteen volle bak druk op de Tilburgse defensie. Dominic Aarts was op aangeven van Leon Hemminga dichtbij een treffer voor de hockeyclub uit Zeist maar zijn hoge tip-in ging naast.
Aan de andere kant hadden Jip Krens en Joep de Natris de uitgelezen mogelijkheid om er 3-0 van te maken. Samen gingen ze op de keeper van Schaerweijde af en Krens speelde de bal goed breed op De Natris. Via de inglijdende verdediger Thijn Knetemann van Schaerweijde ging de bal op de lat en de rebound van Krens ging net naast.

Spanning terugDrie minuten voor tijd kwam de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Schaerweijde kwam via Eli Matheson tot een treffer. De middenvelder zag een klein gaatje naast Camille van Emstede: 2-1. Daarna zette Schaerweijde nog alles op alles maar haalden het Tilburgse publiek en de spelers opgelucht adem toen het eindsignaal klonk.
Aanstaande zaterdagmiddag om 15.00 uur treffen HC Tilburg en Schaerweijde elkaar in Zeist voor de return. Bij een zege promoveren de Tilburgers naar de hoofdklasse.

Were Di - BloemendaalOok de hockeysters van Were Di speelden woensdagavond een play-offwedstrijd voor promotie naar de Hoofdklasse. De ploeg verloor thuis met 1-2 van Bloemendaal. Ilse Brouwers scoorde de 1-0. Were Di verloor eerder twee play-offwedstrijden tegen Groningen.