Grootmoeder Roodkapje is nu écht dakloos, huisje gesloopt

19 mei 2016 om 03:09
nl
Er was eens een heel schattig huisje in het Sprookjesbos van de Efteling. Aan de deur stond Roodkapje en binnen in bed lag de grote boze wolf op haar te wachten. Totdat een stel bulldozers een einde maakte aan het huisje. De renovatie is een feit, het huisje is niet meer.
Profielfoto van Kapteijns Lobke
Geschreven door
Kapteijns Lobke

Onlangs maakte de Efteling al bekend dat het sprookje Roodkapje een volledige renovatie nodig heeft. Het huisje bleek veel meer onderhoud nodig te hebben dan voorzien.
'Dit is er nog over!Woensdag is een bouwbedrijf van start gegaan met het slopen van het huisje, zo valt te lezen op de website Looopings. Op Twitter circuleren foto's van de sloop. [tweet:body:https://twitter.com/vijfzintuigen/status/732916168336519168]
Bezoekers reageren geschrokken maar zoals bij ieder sprookje, loopt ook dit verhaal goed af. De Efteling bouwt een compleet nieuw huisje voor Roodkapje en haar grootmoeder.
Tot die tijd zal Roodkapje in levenden lijve door het Sprookjesbos lopen. Ze zal vanaf 1 januari 2017 gewoon weer aan de deur staan van een nieuw huis van grootmoeder.[tweet:body:https://twitter.com/KevRidesYT/status/732849534393585664][body:youtube:https://youtu.be/FAgYMiJnsiM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.