Video

AVROTROS: 'Deelname songfestival O'G3NE nog helemaal niet ter sprake'

19 mei 2016 om 16:24
nl
Het is nog helemaal niet beslist dat de drie zusjes Lisa, Amy en Shelley uit Fijnaart volgend jaar voor Nederland naar het Eurovisiesongfestival gaan. Dat zegt Daniël Dekker. Hij zit voor de organiserende omroep AVROTROS in de selectiecommissie. De Telegraaf meldt op basis van 'goed ingevoerde bronnen' dat meidengroep O'G3NE zeker lijkt van deelname. Maar ook O'G3NE zelf zegt officieel van niets te weten.
Geschreven door

Ruim een week geleden, vlak voor het songfestival, was O'G3NE te gast bij Omroep Brabant radio. We vroegen ze toen of ze naar het songfestival zouden willen als ze ervoor gevraagd worden. De drie meiden gaven als antwoord in koor: “Het zou heel tof zijn!”
In een reactie op het artikel in De Telegraaf laten de dames weten dat ze nog steeds graag een keer naar het Songfestival zouden gaan, maar ze zeggen nog niet benaderd te zijn. Manager Marco de Koning: "Ik werd zelfs wakker gebeld door Lisa. Wij wisten daadwerkelijk van niets."
Eerst evaluerenDe Koning geeft wel aan het een 'eer' te vinden als er inderdaad over deelname van O'G3NE is gesproken. Maar dat is volgens Daniël Dekker niet het geval. "We hebben het er in Stockholm niet over gehad. We zijn ook nog met niemand in gesprek. We gaan eerst evalueren. Dan gaan we na de zomer eens kijken wie er serieus belangstelling heeft."
TeleurgesteldDekker weet wel dat O'G3NE graag wil. Hij heeft vorig jaar ook met de zussen gesproken. "Maar we hebben ze toen uitgelegd dat we voor Douwe Bob gingen. Daar waren ze toen wel teleurgesteld over."
Dekker is wel blij met de belangstelling. "Caro Emerald roept ook dat ze wil. En dat mag. Het geeft maar aan dat het songfestival op de kaart staat. Van O'G3NE weten we dat ze enthousiast zijn. We hebben met AVROTROS ook een goede band met ze. Ze doen mee aan ons programma 'De beste zangers van Nederland' en ze treden ook op op het 'Muziekfeest op het Plein'."
De afgelopen editie waren de verwachtingen hooggespannen. Douwe Bob werd elfde. Voor hem een teleurstelling. Maar van de 42 deelnemers in de finale elfde worden, is een resultaat waar Nederland jarenlang alleen maar kon dromen.
Oekraïne ging er met de winst vandoor. Dat betekent dat als O'G3NE meedoet de groep optreedt in Kiev, waar de volgende editie wordt gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.