Zijn Nick en Simon eigenlijk Nicky en Simone, of gewoon klein geschapen?

19 mei 2016 om 13:40
nl
De jonge ijsbeertjes in Dierenrijk in Nuenen zijn misschien toch geen jongetjes. De ijsbeertweeling was Nick en Simon genoemd, maar dat wordt nu misschien Nicky en Simone.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Toen het park in februari het geslacht van de ijsbeertjes probeerde te bepalen, werkten de diertjes daar niet echt aan mee. Het was moeiljk te zien, maar Dierenrijk ging er vanuit dat het twee jongetjes waren. Het park vroeg bezoekers om suggesties voor de namen en Nick& Simon waren het populairst.[youtube:body:https://youtu.be/rJ3CrQSH0uQ]
Erg klein geschapen?Maar een paar maanden later is er voor de verzorgers en dierenarts nog steeds geen mannelijk geslachtsdeel bij de ijsbeertjes. Dat kan twee dingen betekenen: óf Nick& Simon zijn heel klein geschapen,óf het zijn eigenlijk geen broertjes, maar zusjes.
In dat laatste geval heeft het dierenpark al nieuwe namen paraat: Nick en Simon worden Nicky en Simone.
Filmpjes makenDe ijsbeertjes zijn inmiddels te groot en sterk om dichtbij in de buurt te komen, dus het is lastig om het geslacht met zekerheid vast te stellen. Verzorgers houden de ijsbeerzusjes (of zijn het toch broertjes?) regelmatig in de gaten.
Maar het park is ook zo slim om het publiek in te schakelen. Bezoekers worden opgeroepen om mee te kijken en zo tijdens bijvoorbeeld het spelen, rennen en plassen te ontdekken of het jongens of meisjes zijn. Foto's en filmpjes daarvan kunnen geplaatst worden op de Facebook-pagina van Dierenrijk.
Meisjes beter voor fokprogrammaMochten de ijsbeertjes nou uiteindelijk twee meisjes blijken te zijn, dan zijn ze daar in Nuenen alleen maar extra blij mee. Dat komt namelijk goed uit voor het Europese fokprogramma, waaraan het park deelneemt.[Facebook:body:https://www.facebook.com/Dierenrijk/posts/996628970390704]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.