Lugubere vondst: dode man in deken in kanaal Helmond, mogelijk vermiste Bart Hillen (67) - Omroep Brabant

Lugubere vondst: dode man in deken in kanaal Helmond, mogelijk vermiste Bart Hillen (67)

20 mei 2016 om 14:17 • Aangepast 21 november 2020 om 10:19
nl
In de Zuid-Willemsvaart in Helmond is donderdag het levenloze lichaam van een man gevonden. Mogelijk gaat het om de vermiste Bart Hillen (67) uit Helmond. De politie wil alleen bevestigen dat het in ieder geval niet gaat om Eindhovenaar Henry Pfaff, die al anderhalf jaar vermist wordt.
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Het stoffelijk overschot was in een deken gewikkeld en zat in een pakket, dat donderdagochtend in het kanaal nabij de Rochadeweg dreef. De politie houdt ernstig rekening met een misdrijf. Meer details kon een woordvoerder nog niet geven, aangezien het technisch onderzoek nog bezig is.
De brandweer haalde het lichaam donderdagochtend naar de kant. Met een kraan werd het pakket uit het water gehaald, waarna forensische onderzoekers de inhoud onderzochten.
Een politiehelikopter is in de omgeving geland ter assistentie.
Drie weken spoorloosIn de deken zat het lichaam van een man gewikkeld. Mogelijk gaat het om Bart Hillen, die sinds drie weken spoorloos is. Het stoffelijk overschot moet nog officieel geïdentificeerd worden.
Bart Hillen vertrok drie weken geleden vermoedelijk vanuit zijn woning in Helmond. Sindsdien werd er niets meer van hem vernomen.
Witte schermenEen voorbijganger tipte de politie donderdagochtend dat er iets in het water dreef. De politie heeft de omgeving van de Zuid-Willemsvaart bij de Rochadeweg afgezet. Rond de plek waar het pakket met het lichaam uit het water werd gehaald, staan witte schermen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.