'Erdogan ruikt heerlijk en is altijd schoon', Theo Maassen vol lof over Turkse president

19 mei 2016 om 14:15
nl
Theo Maassen is vol lof over de Turkse president Erdogan. In een gedicht in De Volkskrant schrijft de bekende Eindhovense cabaretier hoe innemend en sympathiek de Turkse leider is.
Profielfoto van Yoeri Nijs
Geschreven door
Yoeri Nijs

Het dichtwerk is natuurlijk niet gemeend, want de ironie druipt ervan af. Volgens de cabaretier is Erdogan niet alleen sympathiek, maar 'kan hij ook tegen grapjes en kritiek', vervolgt Maassen zijn lofdicht.
Lange armVan dat laatste is natuurlijk niets waar. Erdogan trok namelijk fel van leer toen de Duitse satiricus Jan Böhmermann uithaalde naar de Turk en hem onder meer een geitenneuker noemde, wat volgens een Duitse rechter niet mag.
Pas in de laatste zin van het gezicht van Maassen blijkt dat de Eindhovenaar gemengde gevoelens heeft over de uitspraak van de Duitse rechter. Over Erdogan schrijft hij tot slot: "Perfect de glooiing van zijn wang, alleen zijn arm is nogal lang..."
ZIE OOK: Theo Maassen zet 'vraagtekens' bij satire over Erdogan
Teeuwen happigDe reactie van Erdogan zorgde overigens eerder al voor een stortvloed aan reacties van andere cabaretiers. Zo gaf Hans Teeuwen uit Budel zijn eigen draai aan de actualiteit:
"Ik ken Erdogan nog uit de tijd dat hij een jongenshoertje was in een bordeel in Istanbul en ik kwam daar regelmatig, omdat ik homoseksuele stoom moet afblazen", zei hij in een interview.
ZIE OOK: Hans Teeuwen maakt hard statement over ‘jongenshoertje’ Erdogan: ‘Krijg nog een pijpbeurt van hem'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.