NAC - Willem II kijken in binnenstad van Tilburg? Geen grote schermen, slechts twee horecazaken

19 mei 2016 om 16:53 • Aangepast 21 november 2020 om 10:19
nl
Willem II-supporters die donderdagavond het play-offduel tussen NAC en Willem II in de binnenstad van Tilburg willen kijken, komen van een koude kermis thuis. In het centrum zijn namelijk geen grote schermen toegestaan. Slechts twee horecazaken zenden de derby uit: Zino Live en Ruby's.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

De wedstrijd is ook te volgen op de parkeerplaats bij het Willem II-stadion. Maar volgens bedrijfsleider van Zino Live, Pavel van Amerongen, willen de meeste fans de wedstrijd 'gewoon in hun binnenstad volgen'.
LicentieVoetbalwedstrijden mogen niet zomaar getoond worden in een kroeg. De uitbater moet een speciale licentie aanschaffen. Zino Live en Ruby's beschikken over zo'n licentie.

Wachten op privacy instellingen...

Van Amerongen van Zino Live verwacht donderdag dan ook topdrukte. "We hebben ruimte voor zo'n 800 man. We verwachten dat het heel druk zal worden. Wij voelden ons ook naar de stad toe verplicht om iets met de wedstrijd te doen", laat de bedrijfsleider van Zino Live weten.
Bij Ruby's is slechts plaats voor enkele tientallen fans.
Play-offsDe ontknoping van de play-offs om promotie en degradatie kreeg woensdagmiddag een opmerkleijke wendingen. De KNVB maakte bekend dat de eredivisielicentie van FC Twente ingetrokken wordt. De club wordt teruggezet naar de Jupiler League vanwege het financiële wanbeleid.
Dat betekent dat Willem II ongeacht het resultaat tegen NAC, in de eredivisie blijft voetballen. De Bredase club moet nog altijd winnen van Willem II volgend seizoen op het hoogste niveau in Nederland te mogen voetballen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.