Willem-Alexander rijdt rondje in een tractor (maar de tractor stuurde zelf)

19 mei 2016 om 16:20
nl
Koning Willem-Alexander reed donderdag eens niet in een Mercedes of gouden koets, maar in een boerentractor. Hij maakte een rondje in een hypermoderne zelfrijdende tractor van boer Jacob Branderhorst uit Eethen bij Waalwijk.
Profielfoto van Tom van der Meer
Geschreven door
Tom van der Meer

Naast de Koning was ook staatssecretaris Martijn van Dam van landbouw op het bedrijf van Branderhorst om kennis te maken met de nieuwe technieken die de boer gebruikt op zijn aardappel- en suikerbietenland.
Zonder te sturenDe Koning hoefde weinig moeite te doen om vooruit te komen in de tractor. De machine reed uit zichzelf en reed vooraf geprogrammeerde rondjes. "Het was een bijzonder moment", zegt Branderhorst. "Hij was heel geïnteresseerd in de technieken."
De boer wist al een tijdje van het bezoek, maar mocht er met niet te veel mensen over praten. Anders zou er misschien veel publiek opaf komen. "We hebben het in klein gezelschap gehouden." De Koning en staatssecretaris zijn zo'n 2,5 uur op het bedrijf geweest. [youtube:body:https://youtu.be/72s9q6L_OPM]Klein feestjeNa het bezoek moest Branderhorst eigenlijk weer gewoon aan het werk, want dat gaat voor een boer altijd door. Toch vierde hij nog een klein feestje. "We genieten nog even na. Het is toch een beetje een feestdag zo."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.