Video

Q-support adverteert op Qmusic om jongeren te waarschuwen voor q-koorts

19 mei 2016 om 21:02
nl
Q-support Den Bosch, dat landelijk q-koorts patiënten begeleid en adviseert, gaat actief op zoek naar jongeren met een q-koortsbesmetting. Onder de 600 geregistreerde patiënten zijn slechts een paar jongeren. Volgens Q-support kan dat niet kloppen en moeten er jongeren zijn die niet weten dat ze besmet zijn.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Via een radiospot op jongerenzender Qmusic probeert Q-support jongeren te bereiken en te informeren over q-koorts. "Ze vinden het niet eens een ziekte voor ouderen of bejaarden, ze weten gewoon niets van q-koorts", zegt Annemieke de Groot directeur van Q-support.
Haast geboden  Omdat Q-support eind 2018 haar activiteiten staakt, zet ze nu alles op alles om ook die laatste groep potentiële patiënten te bereiken: de jongeren. "Daar hebben we Giel de Winter voor ingeschakeld van StukTV. Hij spreekt de taal van de jongeren en StukTV is razend populair." In de radiospot benoemt Giel de verschijnselen van q-koorts en doet de indringend oproep aan jongeren om zich vooral te melden bij Q-support in Den Bosch.
Nog veel patiënten Naar schatting moeten er nog rond de vierduizend patiënten rondlopen met een besmetting of die zelfs nog dagelijks last hebben van de q-koortsbacterie. "En daar moeten ook jongeren tussen zitten. Ze zijn er, dat weten we heel zeker."
"Ben je steeds moe, heb je spierpijn en ook geheugenproblemen? Kijk dan op Q-support.nu." Het is een gedeelte uit de radiospot die dagelijks te horen is op de jongerenzender. "Er is zeker al respons", zegt Annemieke de Groot."We hebben al aanmeldingen binnen en niet alleen van jongeren, maar ook uit een bredere groep.
Ik voel me helemaal verrotJongeren en q-koorts, het voelt als een stevige kater, maar dan dag in en dag uit. "De verschijnselen zijn echt zwaar, alsof je elke dag je bed uit stapt met een flinke griep", zegt Annemieke de Groot. "Niet stoer doen, maar je gewoon aanmelden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.