Homo's, lesbo's, bi's en transgenders melden vaker discriminatie

19 mei 2016 om 22:18
nl
De politie heeft het afgelopen jaar in West-Brabant veel meer meldingen geregistreerd van discriminatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Dat meldt antidiscriminatiebureau Radar. Deze meldingen vormen nu meer dan helft van alle meldingen van discriminatie.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

Uit het Jaarrapport Discriminatie 2015 over de politie-eenheid Zeeland en West-Brabant blijkt dat het aantal geregistreerde discriminatie-incidenten in 2015 is toegenomen met een derde. Dit komt vrijwel geheel door de toename van het aantal discriminatie-incidenten op grond van seksuele gerichtheid.
Discriminatie van lhbt’s wordt nu vaker vastgelegd dan discriminatie op grond van ras, dat jarenlang het meest voorkwam.
Extra investeringenDe politie vermoedt dat discriminatie vaker gemeld wordt onder meer door extra aandacht door het gespecialiseerde politieproject 'Roze in blauw' in Zeeland en West-Brabant.
Mogelijk hebben meer lhbt’s die te maken kregen met discriminatie hierdoor ook daadwerkelijk aangifte gedaan of een melding gemaakt. De lage meldingsbereidheid van lhbt’s is al jaren een probleem, omdat veel lhbt’s denken dat het geen nut heeft om aangifte te doen. Hoewel de toename in Zeeland minder groot is dan in West-Brabant, laten beide regio’s wel een duidelijke stijging zien.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.