Michael van Gerwen wint Premier League Darts na makkelijke overwinning op Taylor

20 mei 2016 om 00:46 • Aangepast 21 november 2020 om 10:17
nl
Michael van Gerwen heeft donderdagavond de finale van de Premier League Darts gewonnen. Hij versloeg in Londen zijn grote rivaal Phil Taylor met 11-3. Zijn tweede triomf is goed voor een winstpremie van circa 260.000 euro.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De darter uit Gemonde was op dreef. In het begin ging het nog gelijk op, maar na de 2-2 tussenstand liep Van Gerwen weg bij zijn tegenstander. Met een 7-3 voorsprong waren de mannen toe aan de korte pauze. Van Gerwen gooide die eerste periode een gemiddelde van 105.88 tegenover 101.34 van Taylor.
Na de pauze kwam Van Gerwen niet meer in de problemen. Taylor leek zich bij de nederlaag te hebben neergelegd. De kansen die hij nog kreeg, benutte hij niet. Van Gerwen kon zo makkelijk de titel op zijn naam schrijven.

Wachten op privacy instellingen...

Van Gerwen was na twee verloren finales in de Premier League, tegen landgenoot Raymond van Barneveld en Gary Anderson uit Schotland, verguld met zijn nieuwe machtsgreep. "Ik was deze avond de beste", sprak hij glunderend. "Ik wilde heel graag die titel terug en nu heb ik hem weer. Ik ben ongelooflijk blij."
Halve finaleVan Gerwen bereikte de finale door eerder op de avond Adrian Lewis eenvoudig met 10-4 te verslaan. Ook in die wedstrijd zag het er geen moment naar uit dat hij in de problemen zou komen. Redelijk eenvoudig gooide Van Gerwen zich naar een 6-3 voorsprong. Na de korte pauze pakte Lewis nog één leg. Meer liet ‘Mighty Mike’ niet toe.
Hij gooide een gemiddelde van 103.19 tegenover 83 van Lewis. Zes keer noteerde Van Gerwen de maximale score van 180, Lewis driemaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.