Willem II-coach Jurgen Streppel houdt hoop: 'In Tilburg is het onmogelijk om te verliezen'

20 mei 2016 om 00:54 • Aangepast 21 november 2020 om 10:17
nl
Een uur lang had Willem II de situatie aardig onder controle op bezoek bij de aartsrivaal in Breda. Maar uiteindelijk trok NAC met 2-1 aan het langste eind, dus moeten de Tilburgers zondag in eigen huis alle zeilen bijzetten om de finale van de play-offs te winnen. Trainer Jurgen Streppel noemde desondanks 2-1 een 'aardige uitslag'. "In Tilburg is het volgens mij onmogelijk om te verliezen."
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Willem II koesterde vooral het uitdoelpunt, waardoor een 1-0 zege in de return zou kunnen volstaan. "Ondanks dat 2-1 een aardige uitslag is, hadden we een betere uitslag kunnen hebben", kijkt Streppel terug. De Tilburgers gaven een voorsprong, verkregen in de vierde minuut door een kopbal van Guus Hupperts, uiteindelijk toch nog uit handen. De oefenmeester: "De eerste helft waren we heer en meester en hadden we meer afstand moeten nemen. De twee tegengoals kwamen echt uit de lucht vallen."
LEES OOK: NAC Breda wint in slotfase van aartsrivaal Willem II en zet eerste stap richting eredivisie
Erik Falkenburg, de Willem II'er die vorig seizoen nog het shirt van NAC Breda droeg, beaamde dat zijn ploeg volwassen speelde, maar wel te weinig creerde. "We hadden een overwicht, maar dat moesten we wel meer uitdrukken in kansen. De twee tegengoals waren onnodig, vooral de laatste." Bij de winnende treffer van Mats Seuntjens zag Kostas Lamprou er niet goed uit. Falkenburg: "De nederlaag was niet nodig. We hebben nog wel alles in eigen hand. Thuis moeten we met het publiek achter ons, het overwicht wel in kansen om gaan zetten. Ik ben blij met de uitgoal. Op naar zondag."

Wachten op privacy instellingen...

'Doet wat met je emoties'Willem II kende een aparte voorbereiding doordat de KNVB woensdagmiddag liet weten dat het FC Twente terug naar de Jupiler League wil zetten. Als dat inderdaad gebeurt, is Willem II, onafhankelijk van het resultaat tegen NAC Breda, volgend seizoen verzekerd van eredivisievoetbal. De Tilburgers zagen het echter meer als last dan als goed nieuws. Streppel: "Natuurlijk was het van invloed. Maar daar zijn we goed mee omgegaan. Het doet wel wat met je emoties. Het is een absurde situatie. Mensen beseffen niet wat het met een ploeg doet. Te bizar voor woorden."

Wachten op privacy instellingen...

Blijft overeind dat Willem II de return in Tilburg moet winnen van NAC Breda om niet afhankelijk te zijn van de degradatie van FC Twente. "Misschien is het wel fijn", zo klinkt Streppel op zoek naar aanknopingspunten. "Als het 1-1 was gebleven, ga je misschien toch wachten en twijfelen. Wij kunnen maar op één manier spelen. En dat is om te winnen. Het publiek in Breda is geweldig, maar wij hebben ook een fantastisch publiek. In een vol huis is het volgens mij onmogelijk om te verliezen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.