‘Phil Taylor kreeg pak slaag van jewelste’, Van Gerwen wint met gemak finale Premier League

20 mei 2016 om 11:31 • Aangepast 21 november 2020 om 10:17
nl
Michael van Gerwen uit Gemonde wint zo’n beetje alles wat er te winnen valt, maar de trofeeën van de twee grootste darttoernooien ontbraken al een tijdje in zijn prijzenkast. Donderdagavond wist hij een van de twee hoofdprijzen te winnen, de Premier League Darts.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Met zijn zege won de dartmiljonair ook nog eens 250.000 euro. Daarnaast gooide hij in het toernooi, dat zestien weken duurde, een wereldrecord punten (123.40) en het hoogste toernooigemiddelde (106.40). Volgens collega-darter Roland Scholten is Van Gerwen te goed geworden voor de concurrentie. Scholten denkt niet dat iemand uit de huidige top 10 Van Gerwen nog van de troon kan stoten. “Die concurrentie moet komen van nieuwe spelers, maar die zijn er nog niet.”

Wachten op privacy instellingen...

Van Gerwen heeft zich voor 2016 twee doelen gesteld: het winnen van de Premier League en wereldkampioen worden. Vijftig procent van die doelen heeft hij nu al gehaald, vertelde hij donderdagavond tegen Arjan van der Giessen op RTL7. Het andere grote doel, het WK, is pas in december.
‘Als een kind zo blij’“Michael is zo trots als een pauw”, zag Van der Giessen gisteravond in de O2 Arena in Londen, waar de finale van de Premier League werd gespeeld. “Adrian Lewis had geen schijn van kans in de halve finale tegen Michael en verloor met 10-4. En Phil Taylor kreeg in de finale met 11-3 een pak slaag van jewelste. Daarna was Van Gerwen als een kind zo blij.”

Wachten op privacy instellingen...

Nadat Taylor in de zesde leg de kans om op 3-3 te komen had verprutst door drie keer de dubbel 16 te missen, kantelde de wedstrijd. Van de acht volgende legs won hij er nog maar een. De 16-voudig wereldkampioen, die ook al zes de Premier League won, leek zich neer te leggen bij een nederlaag. Na afloop van de wedstrijd vertelde ‘The Power’ dat Michael hem onder zware druk had gezet en dat deed wel pijn.
WK winnenVan Gerwen won in 2015 bijna alle belangrijke toernooien, maar het WK en de Premier League gingen, net als in 2014, naar concurrent Gary Anderson. En dat stak de darter uit Gemonde, die aan het einde van het jaar zijn andere grote doel hoopt te bereiken: het WK winnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.