Video

HoutBrox maakt doorstart, modeketen overgenomen door Berden uit Limburg

20 mei 2016 om 12:47 • Aangepast 21 november 2020 om 10:17
nl
Modeketen HoutBrox maakt een doorstart. Het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen neemt samen met het Belgische Shopinvest het failliete HoutBrox en Duthler over. Berden koopt ook de winkels van Purdey, die buiten het faillissement waren gebleven.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

HoutBrox was het zoveelste winkelbedrijf dat de laatste tijd in de problemen was gekomen. De modeketen, dat het hoofdkantoor in Schijndel heeft, werd in april failliet verklaard. Behalve warenhuizen in Uden en Veghel heeft HoutBrox nog 21 winkels. De winkels waren de afgelopen tijd nog wel open in verband met een mogelijke doorstart.
OngedaanPurdey, met vestigingen in Breda en Den Bosch, hoorde ook bij de onderneming maar werd kort voor het faillissement door moederconcern Brova verkocht. De curatoren hebben die deal later ongedaan gemaakt.

Wachten op privacy instellingen...

Naar schatting blijven 350 tot 450 van de meer dan vijfhonderd banen behouden. Berden stelt in ieder geval verder te gaan met alle ruim twintig Purdey-filialen. Van de meer dan twintig zaken van HoutBrox en Duthler heeft Berden er al drie kunnen kopen, waaronder de zaken in Uden en Veghel waar het Brabantse bedrijf is gestart. Over de overige filialen wordt nog onderhandeld met verhuurders.
Een familielid van de directeur van Berden stond vroeger mede aan de wieg van HoutBrox. Berden telt in Nederland zeventien mode- en woonwinkels, met verschillende namen. Shopinvest heeft ruim tachtig filialen in België.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.