Video

24 uur lang op school in Asten, om te skypen met de hele wereld

20 mei 2016 om 15:46
nl
Ze bleven vrijwillig na op school, kinderen van groep 8 van basisschool Lambertus in Asten. Ze zaten 24 uur lang in de klas, om te skypen met achttien scholen over de hele wereld.
Profielfoto van de Leuw Merel
Geschreven door
de Leuw Merel

Donderdag om halfeen doken de kinderen achter het grote scherm in de klas, om 24 uur lang nauwelijks achter vandaan te komen. Tijdens het skypen spraken de kinderen over de verschillende landen en zelf hebben ze een presentatie voorbereid over Asten, Nederland en bekende Nederlanders. "We hebben al met veel landen gebeld, waaronder Japan, Australië, Canada en nu zitten we met Italië te skypen", vertelt Harry, één van de leerlingen die de hele nacht opgebleven is.  
Engels"Het skypen is niet alleen om iets bijzonders te doen met de leerlingen. Ze leren er ook nog eens iets van", zegt docent Bart Munnecom van groep 8. De school hoopt zo het Engels van de kinderen te verbeteren. En de kinderen leren ook wat over social media.
Het doel is dat we raden uit welk land de kinderen komen, legt Munncom uit. "Dat doen we door ja-nee vragen te stellen. Australië was best wel moeilijk, want dat is een groot land. Het is dan best wel lastig om te raden uit welk dorp ze komen", vertelt een andere leerling. Moe, maar met heel veel nieuwe kennis, mochten ze vrijdagmiddag om halfeen weer naar buiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.