Fraudeverdachten opgepakt die onder valse naam aan kaartjes voor NAC - Willem II wilden komen

20 mei 2016 om 16:51
nl
De politie in Breda heeft donderdagavond voor de wedstrijd NAC - Willem II twee mannen aangehouden die met een valse identiteit aan kaartjes voor de wedstrijd wilden komen. Dat bevestigt de politie aan Omroep Brabant.
Profielfoto van Mattijs Smit, Bert van Doorn
Geschreven door
Mattijs Smit, Bert van Doorn

Het gaat om twee Limburgers, één van 19 jaar oud uit Vlodrop en één van 23 jaar oud uit Roermond. Ze gaven aan dat ze van een sportmanagementkantoor waren. Maar de beveiliging van NAC werd getipt dat dit bedrijf niet bestond en dat er mogelijk sprake was van fraude.
Toen het tweetal de kaartjes kwam ophalen werden ze vastgehouden en werd de politie gebeld. Het tweetal is tegen halfacht aangehouden en op het bureau in verzekering gesteld. Fraudespecialisten van de politie gaan de zaak onderzoeken.
'Al jarenlang actief'Een bron vertelt aan Omroep Brabant dat de man uit Vlodrop al jaren onder valse voorwendselen aan kaarten voor allerlei voetbalwedstrijden probeert te komen om deze vervolgens te verkopen.
De verdachte uit Vlodrop zou volgens deze bron zeker twintig telefoons en vijftig mailadressen hebben. De politie kan dat nog niet bevestigen, maar geeft wel aan een onderzoek te starten naar dit incident. Ook wordt onderzocht of er signalen zijn dat deze verdachte zich vaker aan dit soort zaken schuldig zou hebben gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.