Provincie wil grote mestfabriek niet in Landhorst maar in Oss

20 mei 2016 om 17:12
nl
De grote mestfabriek die in Landhorst bij Sint-Anthonis zou moeten komen is waarschijnlijk van de baan. In plaats daarvan komt de mestfabriek bij de bulkterminal ban OOC terminals in Oss. De provincie heeft hier in overleg met alle partijen op aangestuurd.
Profielfoto van Arjo Kraak
Geschreven door

In Landhorst was veel verzet tegen de mestfabriek, die per jaar 500.000 ton mest zou moeten verwerken. Provinciebestuurder Anne-Marie Spierings zegt dat ze er steeds meer van overtuigd is geraakt dat zo'n grote fabriek niet in een klein dorp thuishoort. Bij de zoektocht naar een alternatief kwam OOC terminals in beeld.  
Die terminal is goed bereikbaar over water, weg en spoor. Er mogen zich bedrijven in zwaardere milieu-categorieën vestigen, zo schrijft de provincie in een persbericht.
Zowel de gemeente Oss als de provincie staan achter het plan voor een mestfabriek in Oss. Als de vergunning definitief rond is gaat het plan in Landhorst niet door. Dat heeft de provincie afgesproken met de boerencoöperatie MACE die in Landhorst wilde bouwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.