25 man op onderzoek dood Bart Hillen, die in deken in Zuid-Willemsvaart Helmond dreef

20 mei 2016 om 21:17
nl
De politie doet met 25 mensen onderzoek naar de dood van de man die donderdag in de Zuid-Willemsvaart in Helmond werd gevonden. De politie gaat ervanuit dat het gaat om de 67-jarige Bart Hillen uit Helmond die al weken werd vermist.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Uit DNA-onderzoek moet formeel nog blijken dat het inderdaad om de vermiste Bart Hillen gaat. Gezien de omstandigheden waaronder het lichaam werd aangetroffen, gaat de politie uit van een misdrijf.
Een voorbijganger tipte de politie donderdagochtend dat er iets in het kanaal aan de Rochadeweg dreef. Eerst leek het op een tas, later bleek het een stoffelijk overschot, gewikkeld in een deken.
Onderzoek De brandweer haalde het lichaam donderdagochtend naar de kant. Met een kraan werd het pakket uit het water gehaald, waarna forensische onderzoekers de inhoud onderzochten.
Op de plek van de vondst deed de technische recherche donderdag sporenonderzoek. Vrijdag werd onder meer onderzoek gedaan in het huis van het slachtoffer. Er is nog niemand aangehouden.
Drie weken spoorloosBart Hillen is sinds drie weken spoorloos. Hij vertrok drie weken geleden vermoedelijk vanuit zijn woning in Helmond. Daarna werd er niets meer van hem vernomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.