Steven Kruijswijk zevende in 13e etappe Giro: staat nu vijfde in het algemeen klassement

20 mei 2016 om 19:06 • Aangepast 21 november 2020 om 10:16
nl
Steven Kruijswijk is vrijdag zevende geworden in de dertiende etappe van de Ronde van Italië. Hierdoor staat de Bosschenaar nu vijfde in het algemeen klassement. Hij heeft 43 seconden achterstand op de nieuwe koploper Andrey Amador.
Profielfoto van van Doorn Bert
Geschreven door
van Doorn Bert

De Spanjaard Mikel Nieve van Team Sky won vrijdag de dertiende etappe. Het was een zware bergrit van Palmanova naar Cividale del Friuli over 170 kilometer, met onderweg twee cols van de eerste categorie. Nieve bleef als laatste over van een omvangrijke kopgroep. De Italiaan Giovanni Visconti finishte op afstand als tweede.
Achter de ritwinnaar en zijn naaste belager ontspon zich een felle strijd om het roze. De Luxemburger Bob Jungels raakte op achterstand en moest de leiderstrui afstaan aan de Costa Ricaan Andrey Amador. Steven Kruijswijk finishte in de groep met favorieten.
'Ik voelde me goed vandaag'Kruijswijk kon goed mee in de eerste echte bergrit. "Ik voelde me goed vandaag. Met de jongens kon ik goed meerijden. Vooral de kop is zeer snel. Zij zaten vandaag ook aan hun limiet. Ik ben tevreden na deze eerste bergrit. Maar het worden nog zware etappes." [tweet:body:https://twitter.com/NOSsport/status/734042780327104513]    Hofland houdt het voor gezienMoreno Hofland heeft de Ronde van Italië voor gezien gehouden. De Roosendaalse sprinter van Team LottoNL-Jumbo stapte vrijdag tijdens de dertiende etappe af in de bevoorradingszone. De zware bergrit richting Cividale del Friuli was hem duidelijk te veel. Hofland eindigde donderdag nog als zesde in de vlakke twaalfde etappe.
Hofland is de derde Nederlander die in deze Giro afstapte. Eerder staakten Boy van Poppel en Tom Dumoulin de strijd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.