Goud Ranomi Kromowidjojo en Maud van der Meer tijdens gemengde estafette op EK zwemmen - Omroep Brabant

Goud Ranomi Kromowidjojo en Maud van der Meer tijdens gemengde estafette op EK zwemmen

21 mei 2016 om 08:00
nl
Ranomi Kromowidjojo en Maud van der Meer van het NTC Eindhoven hebben vrijdag goud gewonnen tijdens het EK zwemmen in Londen. Ze waren met Sebastiaan Verschuren en Ben Schwietert de sterkste op de 4x100 meter op het onderdeel gemengde estafette.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Het Nederlandse kwartet tikte aan na drie minuten en 23,64 seconden. Dat is iets meer dan een halve seconde boven het wereldrecord van de Verenigde Staten (3.23,05).
Italië tweede, Frankrijk derdeVerschuren bezorgde Oranje een vliegende start. Amper een uur nadat hij zilver had veroverd op de 100 vrij, opende hij in een tijd van 48,64 seconden. Schwietert viel vervolgens terug naar de derde plaats, maar dankzij Van der Meer rukte Nederland weer op naar de tweede plek. Kromowidjojo snelde vervolgens met krachtige slagen naar het goud. De olympisch kampioene op de 50 en 100 vrij was met een splittijd van 52,27 veruit de snelste vrouw in het veld.
De Italiaanse ploeg, met onder anderen Europees kampioen Luca Dotto, Filippo Magnini en Federica Pellegrini, moest genoegen nemen met zilver. Frankrijk pakte brons.
Derde keer WilhelmusDe estafetteploeg zorgde ervoor dat het Wilhelmus voor de derde keer klonk tijdens het EK in het olympische zwembad van Londen, na de titel van Verschuren op de 200 vrij en het succes van de Oranjezwemsters op de 4x100 vrij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.