Video

Kittens bijna geplet bij autosloperij Den Bosch, gemiauw voorkomt tragedie

21 mei 2016 om 14:52
nl
In Den Bosch zijn vrijdag zes kittens gered. De diertjes zaten in een auto die geplet zou worden bij autosloperij Gerrits aan de Rietveldenkade. "Maar toen ze dat wilden doen, hoorden de medewerkers gemiauw."
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Toen ze gingen kijken, zagen de medewerkers van de sloperij het nestje kittens in de auto. "Ze zaten helemaal onder de smeer. Te vies om aan te pakken", vertelt 'kattenmoeder' Coby Beulink. Leden van de dierenambulace brachten de diertjes vervolgens naar haar.
Wit met blauwHet ging niet goed met de kittens. "Een paar waren uitgedroogd en onderkoeld. Ik denk dat ze anderhalve dag of twee dagen niet te eten hebben gehad", vertelt Beulink. "Ik heb de kittens opgewarmd en een infuus gegeven. Nu doen ze het redelijk goed."
De jonkies waren zo smerig dat hun kleur toen Beulink hen opving niet te zien was. "Ik heb hen meteen met puppyshampoo gewassen." Lachend: "Nu zijn er een paar grijs met rode haarpuntjes. Of dit zo hoort of dat dit komt door de motorolie weet ik niet. En drie zijn er niet wit met zwart, maar wit met blauw. Heel apart."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.