21 mei 2016 om 16:35 • Aangepast 21 november 2020 om 10:16
De hockeydames van Were Di lopen promotie mis en spelen ook volgend seizoen in de Overgangsklasse. Bloemendaal bleek in een best-of-three te sterk.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Vermonden Ronnie

Bloemendaal had eerder deze week al gewonnen van Were Di en maakte het karwei in eigen huis af. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. Kiki de Ruiter van Were Di kreeg in de verlenging de kans om een beslissingswedstrijd af te dwingen, maar zij miste een strafbal bij een 2-2 stand.
Enkele minuten later trof Maxime Fluharty van Bloemendaal wel doel.

Het duelMeteen vanaf het fluitsignaal was het op Het Kopje in Bloemendaal een levendige wedstrijd met kansen voor zowel de thuisclub als Were Di uit Tilburg.
Dat het bij de rust maar 1-1 stond, was te danken aan vooral uitstekend keeperswerk van Celine Schoenmakers - Van Heesch. De Tilburgse was zeker vijfmaal de redder in nood als een aanvalster van Bloemendaal weer op doel schoot. Alleen bij de gelijkmakende strafbal, overigens wel erg makkelijk gegeven door de scheidsrechter vanwege een zogenaamde opzettelijke Tilburgse overtreding, was ze kansloos: 1-1.
Vlak daarvoor was Were Di op voorsprong gekomen. Flore van Dessel gaf een schitterende splijtende pass op Denise Zweers die de bal doortikte in het Bloemendaalse doel. Dat doelpunt werd door de enkele tientallen Tilburgse supporters hartstochtelijk gevierd. Kiki de Ruiter was ook tweemaal dicht bij een treffer. Beide schoten volgden na een goede individuele actie maar de keepster van Bloemendaal redde sterk.
In de tweede helft ging het spel door, waar we voor rust gebleven waren. Oftewel, beide ploegen gingen nog steeds vol in de aanval. Het baltempo lag hoog en dus golfde het spel heen en weer.
In de 55ste minuut leek Bloemendaal op voorsprong te komen maar het doelpunt werd afgekeurd. Aan de andere kant was het opnieuw Denise Zweers die Were Di op voorsprong bracht: 1-2.
De Tilburgsen leken te winnen maar in blessuretijd kwam Bloemendaal alsnog tot de gelijkmaker. Nog was er niets aan de hand en toen Were Di een strafbal kreeg aan het begin van de verlenging leek de zege daar. Maar Kiki de Ruiter stuitte op de keeper. Were di was die teleurstelling nog aan het verwerken toe Bloemendaal toesloeg. Fluharty maakte met de 3-2 een eind aan de Tilburgse droom om naar de hoofdklasse te promoveren.