Video

Alle 2,5 miljoenste Brabantse baby's bij elkaar voor een kraamfeestje

21 mei 2016 om 18:54 • Aangepast 21 november 2020 om 10:16
nl
Beschuit met wit en rode muisjes zaterdag in het provinciehuis in Den Bosch. 46 baby's waren met hun ouders uitgenodigd voor een Brabants kraamfeestje. Wat hebben ze gemeen? Alle baby's zijn dit jaar geboren op 21 maart en ze zijn állemaal de 2,5 miljoenste Brabander. Een bijzondere mijlpaal en daarom vond de provincie het tijd voor feest.
Profielfoto van Schalkens Daisy
Geschreven door
Schalkens Daisy

Wie precies de 2,5 miljoenste Brabander is, kan de commissaris van de Koning Wim van de Donk niet zeggen. "Onze demografen zagen al lang aankomen dat op 21 maart de 2,5 miljoenste Brabander geboren zou worden", vertelt hij. "Zo precies staat onze teller niet en je kunt ook hebben dat twee kinderen op dezelfde tijd zijn geboren. Daarom hebben we gewoon gezegd dat al deze baby's de 2,5 miljoenste Brabander zijn."

Wachten op privacy instellingen...

Ouders vieren feest, baby's doen middagdutjeDe kersverse ouders genieten volop van het feestje. "Het is heel gezellig. Ik had niet verwacht dat het er zoveel zouden zijn", vertelt een moeder. Maar wie denkt dat het met 46 baby's één groot krijsfestijn zou zijn, heeft het mis. De meeste kleintjes zijn zich van geen kwaad bewust en doen lekker hun middagdutje terwijl Van de Donk de ouders toespreekt. "Ik heb iets eerder haar flesje gegeven zodat ze nu wat rustiger is", verklapt een moeder.

Wachten op privacy instellingen...

Alle ouders en baby's gaan met elkaar op de foto en krijgen een speciale 'Blije Brabander-box'. Daarin zitten onder andere een rompertje met de tekst 'Ik ben de 2,5 miljoenste Brabander' en echte Brabantse miniklompjes. En dat is niet alles verklapt de commissaris van de Koning. Het is de bedoeling om deze groep bij elkaar te houden en te gaan volgen. "En we hebben al zitten denken om over vijf jaar een kinderfeestje met ze te houden in de Efteling", aldus Van de Donk.
Extra bijzonder? De ouders vinden het allemaal leuk en bijzonder dat hun baby bij de groep van 2,5 miljoenste Brabander hoort, maar of het hun zoon of dochter nou éxtra bijzonder maakt? "Nee, voor mij is hij sowieso bijzonder. Het maakt niet uit of het de 2,5 miljoenste Brabander is", vertelt een vader. "Ze is voor ons sowieso de hoofdprijs", vult een andere moeder aan.
LEES OOK: Zo hard groeide Brabant de afgelopen eeuw: vijf keer zoveel Brabantse gezelligheid

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.